Spring naar inhoud

Publicaties

Er verschijnen geregeld publicaties die interessant zijn voor wie aan een levende stad werkt. Binnen het ruimtelijk vakgebied wordt er volop geschreven en geblogd, worden er onderzoeken verricht, rapporten afgerond, boeken voltooid, betogen gehouden en opiniërende artikelen gepubliceerd en (onderbouwde) meningen geventileerd.

Hieronder staan enkele voorbeelden die we speciaal onder de aandacht willen brengen:

De Stad als Watertoren - De Levende Stad werkte samen met onder meer Green Art International, en Elma Stedenbouw aan dit haalbaarheidsonderzoek naar een innovatief watersysteem. Met dit systeem kunnen steden robuuster worden in een veranderend klimaat, waarin vaker en meer neerslag tegelijk te verwachten is. Download hier De Stad als Watertoren of lees de blog over dit onderwerp: Komt alle zegen van boven? 

Mensbeeld, Cultuur, Kennis en Beschaving - H.L. Jonkers. Met medewerking van J.P. van der Woerd, W.A. van Beek-Vlaanderen Oldenzeel en B. Gravendeel. Inhoud: Beschrijving van de samenleving als evolutionair bestel van mensen en waardestromen in levende systemen op een nieuwe spirituele basis. Lees meer.

Heb jij, als deelnemer van de Levende Stad, een publicatie die hier niet mag ontbreken? Mail ons de link of pdf. We delen het graag! 

Bekijk ook het interview over het boek dat de basis vormt van de Levende Stad.
Dit interview vond plaats tijdens het boekencafé van het Platform Economie & Ruimte: