Spring naar inhoud

Excursies

Terugblik inspirerende Excursie Bilbao Spanje:
'Het icoon als wapen tegen verloedering' - 21 t/m 24 september 2017

Veel steden staan voor de grote opgave: ‘Hoe zorgen we ervoor dat het stedelijk gebied zodanig getransformeerd wordt, dat het er weer jaren (duurzaam) tegen kan?'. In Bilbao zagen we hoe een ernstig vervuilde stad dankzij een heldere visie kan transformeren tot een krachtige stadsregio, met trotse inwoners. Lees hier het uitgebreide en rijk geïllustreerde verslag.

Wil jij een volgende keer ook meegaan? Stuur een mail naar: info@delevendestad.nl.

--------

Excursie Zilverackers - 26 april 2017

In etablissement Het Zand in Zandoerle verzamelen zich 26 april 2017 meer dan 20 deelnemers voor de excursie naar Zilverackers. Dit is een verzameling van nieuwe dorpen aan de rand van Veldhoven, in het gebied Oerle-Zuid.

Klik hier voor het verslag van deze excursiemiddag.


Terugblik excursie 'Van New Town tot Ecodorp'
Engeland - 15 tot en met 18 september 2016

De excursie naar Engeland leverde veel inspiratie en discussies op. Tijdens de vierdaagse excursie van de Levende Stad in samenwerking met de BNSP bezochten we een grote diversiteit van locaties. Van voorlopers op het gebied van duurzaamheid, via New Town Milton Keynes en mijndorp Blaenavon, een industrielandschap op de UNESCO-erfgoedlijst, tot de ideale nieuwe wijk volgens Prins Charles.

Klik hier voor het uitgebreide verslag. Excursie Engeland 2016


Terugblik excursie 'Mensen maken de stad'
Berlijn - 8 tot en met 11 oktober 2015

De excursie naar Berlijn, de ‘moeder van de bottom-up processen’ werd zeer positief gewaardeerd door de deelnemers. Deze excursie was een zoektocht naar initiatieven van, met en door bewoners die invloed hebben op het functioneren van de stad.

Bekijk hier het uitgebreide verslag.

Excursie België - 23 tot en met 25 mei 2014

De excursie naar België was gevarieerd, indrukwekkend, leerzaam en gezellig. Klik hier voor een indruk van wat we bezochten tijdens ons bezoek aan Gent, Ieper en Antwerpen.

Klik hier voor het verslag van de excursie Antwerpen de Levende Stad